Szolgáltatásaink: Hőlégballonos sétarepülés Esküvő, eljegyzés, szülinap a levegőben Lègifotó Lègireklám Függeszkedés (kötött ballonos repülés) Levegőben végzett mérések, vizsgálatok
Bemutatkozás Képek Események Biztonság Kapcsolat

Események

Ballonrepüléseink az év fotó

albumában

A 32. Magyar sajtófotó kiállításra megjelent " Az év fotói 2013" könyvben Csapatunk oszlopos tagja, Ravasz Balázs természetfotós  hőlégballon-repülés alkalmával készített fotói         kerültek bemutatásra. Ravasz Balázs 2015-ben bemutatott "10 év 10 kép" című kiállításán is helyet kapott a hőlégballonból készített természetfotó. A StiebAir Hőlégballon Klub         csapata felkészült természetfotós repülések végrehajtására, speciális igények (alacsony magasságú, lassú repülések) végrehajtására. Előzetes igény bejelentés után vállaljuk             Nemzeti parkok, természetvédelmi területek feletti repülések végrehajtását, a szükséges Szakhatósági engedélyek beszerzését.
További képek

Légtérvizsgálat az IDŐKÉP.HU

Csapatával

2014 nyarán Baracska térségében 200...1000 m magasságban részecskeszám-méréssel egybekötött légtérvizsgálatot hajtottunk végre az IDŐKÉP.HU meteorológusaival. Az 1         órás mérés alatt megállapítottuk, hogy a légtér szállópor tartalma 400 méter magasságig terhelt, afölött lényegesen alacsonyabb koncentrációkat mértünk. A helyszín                             sajátossága volt, hogy 1 km-re az M7-es autópályától, 30 km- re Budapesttől és 15 km-re a MOL Százhalombattai olajfinomítójától lebegtünk. A vizsgálat eredményei és a                     repülésről készült fotók valamit a ballonunkat többször körberepülő drón által készített videofelvétel az időkép.hu oldalán is megjelent.
További képek

Függeszkedés a repülés élményének

átélésére

Csapatunk gyakran vállal kötött ballonos repülést (közismertebb nevén függeszkedést), melyek rendezvényekhez, termékbemutatókhoz, falunapokhoz,  gyermeknapokhoz, iskolai     napokhoz, családi eseményekhez             kapcsolódnak. A ballont 3 irányból kikötjük, így 30...50 méternél magasabbra nem emelkedhet. A gondola 3..5 percenként emelkedik a         magasba, így 1-2 óra leforgása alatt is             legalább 100 ember élheti át a repülés csodálatos élményét, maximális biztonságban. A népszerű programot Intézmények,                     Önkormányzatok, Iskolák és Családok rendelik meg, biztosítva vendégeik számára az ingyenes levegőbe emelkedés élményét. Gyakran elhangzik ilyenkor a "sose gondoltam,         hogy ilyen a házunk/falunk/iskolánk/templomunk felülről..." mondat a résztvevők ajkáról.
További képek

Versenyek, táborok, találkozók,

kihívások

Tedd próbára magad, próbáld ki a ballonozás kihívásait! Csapatunk évente 2 alkalommal rendezi meg edzőtáborát, melyben legyőzzük az időjárás, a terep és a fizikai korlátok         által elénk gördített akadályokat. Ezek a 2-3 napos intenzív felkészülések a legjobbakat rangos külföldi versenyekre repítik, míg aktív tagjaink belföldi és külföldi találkozókon                 (fiestákon) ismerkednek meg idegen tájakkal és más ballonosokkal. Ha úgy érzed, hogy nem gond a korán kelés, rendben van a kondid és elegendő szabadidővel rendelkezel,         kipróbálhatod magadat         Csapattagként is, de ne feledd: a hőlégballonozás nem csak sétarepülés! Ha kérdésed van, bátran hívj, ha elszánt vagy, köztünk a helyed!
További képek
 StiebAir Hőlégballon Klub  
Események